Društvo električnih kolesarjev Slovenije

Varovane kolesarnice

Društvo pripravlja informacije o varovanih kolesarnicah (proizvajalci, rešitve ipd.) in si prizadeva zagotoviti celovito rešitev za varnost koles in e-koles. Problematika v zvezi s hrambo koles in e-koles v varnem prostoru je najizrazitejša v mestnih jedrih, kjer so se že oz. se bodo implementirala zaprtja za ves promet.

Na podlagi zgledov v tujini, tukaj je še posebej potrebno omeniti države BENELUX-a, kolesarnice motivirajo uporabnike navadnih in e-koles za opravke po uradih ali prihod na delo. Proizvajalci kolesarnic ponujajo različne velikosti s kapacitetami od 6 do 30 ali celo več koles – saj se kolesarnice lahko postavljajo modularno.

Varovane kolesarnica rešuje varnost e-kolesarjem na lokacijah, da se lahko udeležijo dogodkov in druge ponudbe. Seveda so kolesarnice namenjene povsod, kjer se zadržujejo e-kolesarji ali za polnjenje e-kolesa, druženja ipd.. Pri dobri postavitvi kolesarnic lahko dosežemo občutno zmanjšanje stoječega prometa na javnih parkiriščih. Izpad prihodka iz naslova parkirnin v poletnih mescih občina lahko pokrije z nadomestilom uporabe kolesarnice, možnost mesečnega najema ipd.

Želimo pomagat reševat težavo kolesarnic. Kot naš prispevek smo pripravili okroglo mizo na temo kolesarnic v centru ROG. Ugotovitve in predlogi okrogle mize v priponki.

Pomakni se na vrh