Društvo električnih kolesarjev Slovenije

Kolesa za ljudi s posebnimi potrebami

Društvo DeKS se zavzema za družbeno odgovornost invalidov in nasploh stremi k temu, da bi posamezniki ostali mobilni in samostojni čimdlje v svojem življenju. Ne prenehajte s kolesarjenjem, veliko opcij obstaja, da lahko še naprej kolesarite bodisi na prilagojene klasičnem kolesi bodisi na triciklu. Če pa ste odnehali, ker menite da ne zmorete več smo prepričani, da obstajajo raznorazni dodatki, kjer je dobra verjetnost, da vam vrne mobilnost in samostojnost.

Če posameznik ni oz. ni več sposoben samostojno kolesariti še vedno obstaja opcija, da kolesari skupaj z drugo osebo bodisi kot aktivni kolesar – klasični kolesarski tandem, paralelni tandem ali pa kot potnik bodisi na invalidskem vozičku ali pa na posebej prilagojenem stolu na kolesu.

Obstaja vrsto dodatkov, ki posamezniku z nesrečno hibo, tj. zaradi bolezni ali poškodbe nima ravnotežja, nima roke, nima obeh rok, nezmožnost uporabe bodisi noge ali roke, omogočajo kolesarjenje in tako tudi mobilnost in samostojnost.

Ko govorimo o invalidskih kolesih (angl. adaptive bikes) je to vselej neposredno povezano z nizozemsko družbo oz. blagovno znamko Van Raam, ki povsem po meri izdeluje kolesa in e-kolesa. Le tako se lahko izkoristi potencial kolesa glede na dejanske sposobnosti posameznika. V društvu DeKS vam lahko pomagamo in nas lahko vselej kontaktirate za pomoč pri posebej prilagojenih e-kolesih in e-triciklih – 041 610 268.

Pomakni se na vrh